Rövid összefoglaló: Máriahalom Község Önkormányzata 25,5 MFt támogatást nyert el az egészségügyi alapellátásnak helyet biztosító rendelő épületnek egy új önkormányzati épületben történő elhelyezésére, a megfelelő feltételek biztosítására Európai Uniós forrásból.

Máriahalom község rendelőjében a gyermek és háziorvosi vegyes, valamint a védőnői ellátás áll rendelkezésre a település lakossága számára az egészségügyi alapellátások körében. Az önkormányzat tulajdonában álló épület igen elavult és korszerűtlen. A rendelő jelenlegi épületét felújítani nem érdemes, olyan állapotban van. Emiatt egy másik önkormányzati ingatanon, a településközpontban kerül kialakításra az új rendelő épület. Ennek az épületnek is szükséges a teljes felújítása, az akadálymentesítés megoldása, valamint a fenntartási költségek csökkentése érdekében az épület energetikai korszerűsítése. A projekt részeként új orvosi eszközök beszerzésére is sor kerül. A fejlesztést követően egy jól felszerelt, korszerű rendelő jön létre, ami az alapfeltétele a jó minőségű alapellátásnak, illetve a háziorvosi praxis és a védőnői ellátás folyamatos betöltöttségének. A projekt keretében a gyermek és háziorvosi, valamint a védőnői ellátás fejlesztése történik meg, amely az ellátásnak új helyet biztosító rendelőépület teljes felújítását, az épület energetikai korszerűsítését, valamint akadálymentes bejárat és mosdó kialakítását foglalja magában. Az új rendelőben a jelenlegihez képest tágasabb és korszerűbb terek jönnek létre, amelyek segítik a magasabb színvonalú betegellátás biztosítását. A beruházásra a tervezési folyamat és a közbeszerzési eljárás lezárását követően 2018-ban kerül sor. A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű rendelő épület lesz.

Pályázati azonosító: TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00013 Kedvezményezett: Máriahalom Község Önkormányzata Támogatás összege: 25.518.310 Ft Támogatás mértéke: 100% Projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Máriahalom és Úny településen A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.02.14.

Attachments:
Download this file (Mariahalom_rendelo_palyazat.pdf)Mariahalom_rendelo_palyazat.pdf[ ]66 kB